Шакшука – популярна страва з яєць, яку найчастіше подають до сніданку. Велика кількість перцю, помідорів, зелені, що тушкується на повільному вогні. Зверху яйця та безліч ароматної зелені – смакота!
Читайте також Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами
Аби приготувати такий сніданок вдома не потрібно мати особливих навичок у кулінарії. Спробуйте скористатися нашим рецептом та у вас все неодмінно вийде.
Рецепт шакшуки з перцем, яйцями та помідорами
- Час: 20 хвилин
 - Порції: 4
 
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо нарізаний зубчик часнику та кільця цибулі порей.
 - Додаємо нарізаний довільними шматочками перець. Тушкуємо 5 – 6 хвилин.
 - Змішуємо у ступі, або в чаші блендера спеції: чорний мелений перець, кардамон, корицю, паприку, гвоздику, лавровий лист. Посипаємо цією сумішшю овочі, додаємо солі та цукру.
 
- Нарізаємо до решти інгредієнтів у сковорідці помідори невеликими шматочками та продовжуємо тушкувати страву.
 - Зелені стебла кінзи подрібнюємо в пасту разом із рештою часнику, зеленим перцем. Додаємо на сковорідку та перемішуємо.
 - Вибиваємо на овочеву масу яйця, посипаємо кільцями гострого перцю чилі, листочками кінзи, нарізаною зеленою цибулею. Тушкуємо до готовності яєць під кришкою.
 - Окремо підсмажуємо хліб до рум'яної скоринки. Викладаємо на нього шакшуку, трішки сиру та посипаємо свіжою зеленню.
 
Смачного!


