Шарлотка – популярна випічка, яку хоч раз тай готував кожен. Найпопулярнішою є випічка з яблуками, але сьогодні ми пропонуємо додати ще кисломолочний сир.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Рецепт сирної шарлотки

  • Час: 70 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • В миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор та ванільний цукор.
  • За допомогою міксера збиваємо масу до побіління.
  • Додаємо м’яке вершкове масло та домашній сир. Перемішуємо до однорідності.
  • Просіюємо борошно, додаємо розпушувач та замішуємо однорідне, густе тісто.
  • Перекладаємо тісто в форму для запікання діаметром 19 сантиметрів, вирівнюємо поверхню та додаємо нарізне на тонкі скибочки яблука (серединку з яблук прибираємо).
  • Присипаємо цукром з корицею та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 – 55 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
  • Пиріг дістаємо з форми, охолоджуємо та прикрашаємо цукровою пудрою.

Смачного!