Солодкі консервовані огірки на зиму – цікавий та смачний варіант традиційної закуски. Їх подають як до звичайної картоплі, так і до риби чи м'яса.
Читайте також Яловича котлета – універсальний продукт: три оригінальні рецепти, які це доведуть
Кількість інгредієнтів вище розрахований на літрову банку, але можна готувати і менші порції. Збережіть рецепт і користуйтеся ним регулярно – вони надзвичайно смачні.
Рецепт солодких консервованих огірків на зиму
- Час: 2 години
- Порції: 1 – 2
Приготування:
- Ретельно миємо огірки та заливаємо їх водою на 1 годину. Не забуваємо підготувати решту інгредієнтів: помити та просушити на паперовому рушнику.
- Викладаємо часник, зелень, листя і перець горошком на дно банки.
- Щільно викладаємо огірки та заливаємо їх кип'яченою водою, щоб рідина доходила до "плічок" банки. Накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин.
- Зливаємо воду в сотейник, додаємо цукор і сіль. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Вливаємо оцет і знову заливаємо банки по "плечики".
- Закриваємо все кришками, перевертаємо банки догори дном і укутуємо до повного охолодження.
Смачного!