Згущене молоко у перекладі з французької мови – варення з молока, яке готують з вершкового масла, молока та цукру.
Відомий український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився простим рецептом з читачами в інстаграм. Натуральне, смачне, домашнє солодке варення у вас на столі за 25 хвилин. Подавайте до чаю або кави з печивом.
Читайте також Як приготувати печиво Горішки: простий рецепт
Рецепт згущеного молока
- Для приготування згущеного молока у каструлі змішайте цукор з молоком, додайте ванільний цукор, м'яке вершкове масло. Варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин. Залиште при кімнатній температурі для охолодження. Важливо! Для густої консистенції, поставте молоко в холодильник на ніч. Зберігайте згущене молоко в холодильнику.
- Викладіть у глибоку тарілку. Подавайте до чаю. Смачного!
Рецепт згущеного молока від Євгена Клопотенка у відео: