Сніданок – основний прийом їжі у кожного з нас.Дієтологи та нутріціологи радять не пропускати його та не перекушувати на ходу. Аби урізноманітнити щоденні сніданки, 24 канал підготував популярні варіанти страв, які точно закортить повторити ще.

Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити

Чизбургер – класичний варіант з яловичою котлетою

Приготування:

  • Розрізаємо булки навпіл. Розігріваємо сковорідку з вершковим маслом та обсмажуємо на ній половинки булочок до рум'яної скоринки.
  • Змащуємо булки гірчицею та сумішшю майонезу та кетчупу.
  • На цій же сковорідці обсмажуємо яловичі котлети з кожного боку до готовності.
  • Наприкінці викладаємо на котлети скибки сиру та продовжуємо смажити їх, доки сир не розтопиться.
  • Перекладаємо котлети з сиром на половинку булочки, зверху – нарізаний тонкими слайсами огірок, кільця цибулі і помідора, знову скибку сиру та листя салату. Накриваємо іншою половиною булочки.

Запечені деруни з грибами

Приготування:

  • Одну цибулю та картоплю натираємо на тертці. Частину картоплі бажано терти на дрібній тертці та частину на більш крупній — для різної консистенції. Додаємо яйце та пшеничне борошно, трішки солі, чорного меленого перцю.
  • Формуємо деруни та обсмажуємо на розігрітій сковорідці з олією.
  • Готові деруни складаємо в жаротривкий посуд.
  • Для соусу гриби нарізаємо довільними шматками, другу цибулину нарізаємо півкільцями і смажимо на тій самій сковорідці.
  • Спочатку цибулю 2 хвилинки, а потім додаємо гриби. Через 3 – 4 хвилини додаємо вичавлений часник, солимо та перчимо. Смажимо до рум'яності.
  • Наприкінці додаємо сметану і 100 грамів води. Через хвилину знімаємо з вогню.
  • Заливаємо деруни зверху грибним соусом, натираємо сиром і запікаємо 10 – 15 хвилин в духовці при 180 градусах.

Англійський сніданок

Приготування:

  • Розігрійте сковорідку на середньому вогні. Обсмажте на скибки бекону та сосиски до готовності.
  • На цій самій сковорідці обсмажте очищені печериці та за бажанням – скибки помідора.
  • Тостовий хліб можна обсмажити в духовці чи в тостері.
  • На чистій сковорідці з антипригарним покриттям обсмажте яйця так, щоб жовток залишився цілим. Краще вибити їх на сковорідку та одразу накрити кришкою. Через 3 – 4 хвилини все буде готово.
  • Викладаємо все на тарілку, додаємо квасолю в томатному соусі та присмачуємо спеціями.

Сендвіч з сосисками

Приготування:

  • Обсмажте скибки хліба чи тостів на сухій сковорідці, змастіть вершковим маслом.
  • Наріжте сосиски та томати довільними шматочками, викладіть на булочки.
  • Додайте гірчиці та прикрасьте зеленню.

Смачного!