Десерт, про який пам'ятають з дитинства: ромові кульки на Новий рік
- Ромові кульки виготовляють з бісквіта та крему з додаванням рому або коньяку.
- Це чудовий святковий десерт, який знайомий кожному ще з дитинства.
Новорічний стіл складається з дрібних, проте важливих деталей. Іноді саме маленький десерт з дитинства запам’ятовується найкраще, хоч буде і не найскладнішою стравою на столі.
Ромові кульки гарантують той самий святковий настрій, який асоціюється з ароматом какао і легкими алкогольними нотками, інформує 24 Канал з посиланням на ютуб Nina from Kyiv. Вони дуже смачні та вмить розлітаються – усі полюють за порцією ностальгії.
Цікаво Опаде за одну секунду: в яку духовку треба ставити бісквіт
Як приготувати ромові кульки?
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
для бісквіта:
– 180 грамів борошна;
– 30 грамів какао;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– ванілін до смаку;
– 6 яєць;
– 210 грамів цукру;
– 40 грамів молока;
– 50 грамів вершкового масла;
для крему:
– 1 банка згущеного молока;
– 225 грамів вершкового масла;
– 2 столові ложки коньяку або рому.
Десерт родом з дитинства / Freepik
Приготування:
- Збийте яйця з цукром до світлої, пишної маси.
- Окремо змішайте борошно, какао, розпушувач і ванілін. Обережно вмішайте сухі інгредієнти в яєчну масу.
- Підігрійте молоко з вершковим маслом до розчинення масла, дайте суміші стати теплою й тонкою цівкою влийте в тісто, акуратно перемішуючи.
- Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом, розрівняйте.
- Випікайте у розігрітій до 170 – 180 градусів духовці до готовності – приблизно 35 – 40 хвилин.
- Готовий бісквіт охолодіть у формі, потім дістаньте й дайте повністю вистигнути.
- Для цього рецепта підходить як свіжий бісквіт, так і злегка підсохлий або дводобовий.
- Приготуйте крем з вершкового масла та згущеного молока, додайте коньяк або ром і добре перемішайте. Невелику частину крему відкладіть окремо для оздоблення тістечок.
- Бісквіт натріть на дрібній тертці, щоб маса була без грудочок і рівномірна.
- До подрібненого бісквіта додайте крем і ретельно перемішайте до однорідності.
- Найзручніше робити це руками, у рукавичках – маса поступово стане щільною, пластичною і добре триматиме форму. З готової маси сформуйте кульки або тістечка довільної форми, намагаючись робити їх приблизно однакового розміру. Обваляйте кожне тістечко у просіяному какао.
- За бажанням прикрасьте тістечка відкладеним кремом, імітуючи "вічка", як у класичній подачі.
- Поставте тістечка в холодильник приблизно на 1 годину, щоб вони стабілізувалися й набрали потрібної текстури. Після охолодження тістечка готові до подачі.
Як готують згущене молоко?
Цей солодкий смаколик виготовляють шляхом повільного уварювання молока з цукром, пише Shuba. Це роблять доти доки значна частина води не випарується, а суміш не загусне до карамельного кольору та звичної консистенції.
Потрібно зовсім трішки старання, тож не потрібно одразу бігти в магазин. А зроблене своїми руками завжди смачніше.
Що ще варто спробувати на свято?
Якщо вже заговорили про смаколики з дитинства, то не обійдеться без знаменитого "Битого скла".
А на Різдво не забудьте подати неймовірні домашні пампухи.