Укр Рус
18 грудня, 08:15
3

Десерт, про який пам'ятають з дитинства: ромові кульки на Новий рік

Основні тези
  • Ромові кульки виготовляють з бісквіта та крему з додаванням рому або коньяку.
  • Це чудовий святковий десерт, який знайомий кожному ще з дитинства. 

Новорічний стіл складається з дрібних, проте важливих деталей. Іноді саме маленький десерт з дитинства запам’ятовується найкраще, хоч буде і не найскладнішою стравою на столі.

Ромові кульки гарантують той самий святковий настрій, який асоціюється з ароматом какао і легкими алкогольними нотками, інформує 24 Канал з посиланням на ютуб Nina from Kyiv. Вони дуже смачні та вмить розлітаються – усі полюють за порцією ностальгії. 

Цікаво Опаде за одну секунду: в яку духовку треба ставити бісквіт 

Як приготувати ромові кульки?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4 

Інгредієнти:
для бісквіта: 
– 180 грамів борошна; 
– 30 грамів какао; 
– 1 чайна ложка розпушувача; 
– ванілін до смаку; 
– 6 яєць; 
– 210 грамів цукру; 
– 40 грамів молока; 
– 50 грамів вершкового масла;
для крему: 
– 1 банка згущеного молока; 
– 225 грамів вершкового масла; 
– 2 столові ложки коньяку або рому. 

Десерт родом з дитинства / Freepik 

Приготування

  1. Збийте яйця з цукром до світлої, пишної маси.
  2. Окремо змішайте борошно, какао, розпушувач і ванілін. Обережно вмішайте сухі інгредієнти в яєчну масу.
  3. Підігрійте молоко з вершковим маслом до розчинення масла, дайте суміші стати теплою й тонкою цівкою влийте в тісто, акуратно перемішуючи.
  4. Вилийте тісто у форму, застелену пергаментом, розрівняйте.
  5. Випікайте у розігрітій до 170 – 180 градусів духовці до готовності – приблизно 35 – 40 хвилин.
  6. Готовий бісквіт охолодіть у формі, потім дістаньте й дайте повністю вистигнути.
  7. Для цього рецепта підходить як свіжий бісквіт, так і злегка підсохлий або дводобовий.
  8. Приготуйте крем з вершкового масла та згущеного молока, додайте коньяк або ром і добре перемішайте. Невелику частину крему відкладіть окремо для оздоблення тістечок.
  9. Бісквіт натріть на дрібній тертці, щоб маса була без грудочок і рівномірна.
  10. До подрібненого бісквіта додайте крем і ретельно перемішайте до однорідності.
  11. Найзручніше робити це руками, у рукавичках – маса поступово стане щільною, пластичною і добре триматиме форму. З готової маси сформуйте кульки або тістечка довільної форми, намагаючись робити їх приблизно однакового розміру. Обваляйте кожне тістечко у просіяному какао.
  12. За бажанням прикрасьте тістечка відкладеним кремом, імітуючи "вічка", як у класичній подачі.
  13. Поставте тістечка в холодильник приблизно на 1 годину, щоб вони стабілізувалися й набрали потрібної текстури. Після охолодження тістечка готові до подачі. 

Як готують згущене молоко? 

Цей солодкий смаколик виготовляють шляхом повільного уварювання молока з цукром, пише Shuba. Це роблять доти доки значна частина води не випарується, а суміш не загусне до карамельного кольору та звичної консистенції.

Потрібно зовсім трішки старання, тож не потрібно одразу бігти в магазин. А зроблене своїми руками завжди смачніше. 

Що ще варто спробувати на свято? 

  • Якщо вже заговорили про смаколики з дитинства, то не обійдеться без знаменитого "Битого скла".

  • А на Різдво не забудьте подати неймовірні домашні пампухи