24 жовтня,
15:05
Цезар, грецький і з тунця: рецепти популярних салатів по-новому
Набридли класичні варіанти популярних салатів та кортить спробувати щось нове? У нас є кілька цікавих варіантів.
24 канал підготував три рецепти популярних салатів по-новому. Тепер ви зможете спробувати Цезар з копченою куркою, Грецький з бринзою, а салат з тунцем з яйцями.
Читайте також Ідеальне осіннє меню: перші страви, які ви точно захочете повторити
Рецепт салату "Цезар"
Інгредієнти:– 300 грамів копченого курячого філе;
– 80 грамів листя салату айсберг чи ромен;
– 6 – 7 штук помідорів чері;
– 6 – 7 штук перепелиних яєць;
– 15 грамів діжонської гірчиці;
– 35 грамів оливкової олії;
– 5 штук анчоусів в олії;
– 2 скибки хліба;
– 1 столова ложка сухого базиліку;
– 1 столова ложка сушеного часнику;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Куряче м'ясо наріжте тонкими скибками.
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте нарізаний кубиками хліб до рум'яної скоринки.
- Яйця відваріть у киплячій підсоленій воді до готовності (3 – 4 хвилини). Охолодіть, видаліть шкарлупу та наріжте половинками.
- У велику та глибоку салатницю викладіть листя салату. Наріжте куряче м'ясо шматочками та додайте до салату.
- Зверху викладіть сухарики та яйця. Наріжте помідори половинками та теж з'єднайте з інгредієнтами.
- Для приготування заправки змішайте сік лимона з олією, додайте гірчицю та сухий базилік. Перемішайте все та полийте соусом салат.
- Посипте страву тертим сиром.
Смачного!
Грецький салат з бринзою
Інгредієнти:– 200 грамів бринзи;
– 3 помідори;
– 1 великий огірок;
– 1 червоний та жовтий солодкі перці;
– половина червоної цибулі Марс;
– чорні оливки без кісточок;
– оливкова олія;
- суміш сухих спецій (базилік, орегано);
– 1 зубчик часнику;
– цедра лимона;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Нарізаємо всі овочі середніми кубиками, викладаємо у глибоку салатницю.
- Для заправки змішуємо вичавлений зубчик часнику, сухі спеції, олію, цедру лимона, сіль, перець.
- Заправляємо овочі та перемішуємо.
- Посипаємо шматочками суру, оливками та подаємо до столу.
Смачного!
Рецепт салату з тунцем
Інгредієнти:– 80 – 100 грамів тунця;
– помідор або томати чері;
– 2 відварених курячих яйця, або 4 – 5 перепелиних;
– огірок;
– улюблена зелень;
– насіння кунжуту.
Для заправки:
– 2 столові ложки оливкової олії;
– половина чайної ложки французької гірчиці;
– 1 чайна ложка соєвого соусу;
– 1 чайна ложка гранатового соусу;
– 1 чайна ложка соусу теріякі;
– 1 чайна ложка лимонного соку.
Приготування:
- Миємо та нарізаємо салат, або викладаємо вже готове листя руколи чи шпинату.
- Нарізаємо довільними шматочками очищені варені яйця, помідори та огірок.
- Викладаємо на салат овочі, подрібнений тунець та поливаємо все заправкою (просто все змішуємо у мисочці).
- Перед подачею посипаємо насінням кунжуту.
Смачного!
Сподобалися рецепти? Спробуйте також приготувати три страви на вечерю на вибір.