Єдиного правила, як готувати рибну юшку, не існує. Одні кухарі варять її лише з одного виду риби, інші – з кількох. Ми дібрали для розкішний варіант – з осетра та форелі. Радимо додавати до юшки голови та хребти, тоді смак бульйону буде особливо насиченим.
Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Важливо: ніколи не варіть юшку в алюмінієвому посуді!
Рецепт царської юшки з осетра та форелі
- Час: 80 – 110 хвилин
- Порції: 10 – 12
Юха / Фото Кухар
Приготування:
- Помийте рибу, відокремте голови, хвости і плавники, видаліть зябра. Філе осетра і форелі треба випатрати.
- Наріжте рибу на порційні стейки по 3 – 4 сантиметри.
- Викладіть рибний суповий набір для юшки в мішечок з марлі і киньте в казан з киплячою водою. Накрийте кришкою і варіть 20– 30 хвилин.
- Залиште дві цибулини і одну моркву для навару бульйону, а решту наріжте кубиками.
- Виварену рибу вийміть з казана та викиньте.
- Відправте в казан з рибним супом картоплю, нарізану цибулю, моркву і посоліть. Перемішайте і варіть овочі на слабкому вогні 10 хвилин.
- Висипте пшоно, додайте шматки риби та накрийте казан кришкою. Варіть юшку ще 30 – 40 хвилин.
- Додайте до юшки решту спецій та через 5 хвилин нарізаний кріп і горілку.
- Зніміть казан з вогню, накрийте кришкою та залишіть настоятися на 10 хвилин.
- Подавайте царську юшку до столу зі шматочком лимона.
Смачного!