Єдиного правила, як готувати рибну юшку, не існує. Одні кухарі варять її лише з одного виду риби, інші – з кількох. Ми дібрали для розкішний варіант – з осетра та форелі. Радимо додавати до юшки голови та хребти, тоді смак бульйону буде особливо насиченим.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака

Важливо: ніколи не варіть юшку в алюмінієвому посуді!

Рецепт царської юшки з осетра та форелі

  • Час: 80 – 110 хвилин
  • Порції: 10 – 12


Юха / Фото Кухар

Приготування:

  1. Помийте рибу, відокремте голови, хвости і плавники, видаліть зябра. Філе осетра і форелі треба випатрати.
  1. Наріжте рибу на порційні стейки по 3 – 4 сантиметри.
  1. Викладіть рибний суповий набір для юшки в мішечок з марлі і киньте в казан з киплячою водою. Накрийте кришкою і варіть 20– 30 хвилин.
  1. Залиште дві цибулини і одну моркву для навару бульйону, а решту наріжте кубиками.
  1. Виварену рибу вийміть з казана та викиньте.
  1. Відправте в казан з рибним супом картоплю, нарізану цибулю, моркву і посоліть. Перемішайте і варіть овочі на слабкому вогні 10 хвилин.
  1. Висипте пшоно, додайте шматки риби та накрийте казан кришкою. Варіть юшку ще 30 – 40 хвилин.
  1. Додайте до юшки решту спецій та через 5 хвилин нарізаний кріп і горілку.
  1. Зніміть казан з вогню, накрийте кришкою та залишіть настоятися на 10 хвилин.
  1. Подавайте царську юшку до столу зі шматочком лимона.

Смачного!