24 канал підготував кілька порад та готових варіантів для дитячих ланч-боксів, які ви можете зібрати без зайвих труднощів. Розпочнемо ми з фруктів та ягід, які ще можна придбати на ринку чи в магазині.

Читайте також Насолоджуйтесь останніми днями літа на повну: три смачні рецепти для барбекю

Фрукти та ягоди

Для дітей корисними, а для батьків зручними фруктами та ягодами для ланч-боксів будуть яблука, апельсини, ківі, персики, нектарини, інжир та навіть диня. Щодо кавуна потрібно бути обережними, адже він може зіпсуватися від високої температури, або потекти. Зручно також давати в школу банани – цілими або нарізаними шматочками.

Сухофрукти та горіхи

Через велику кількість вітамінів та корисних мікроелементів, як дорослим, так і дітям потрібно вживати в день жменьку різноманітних горіхів та сухофруктів. Найпопулярнішими є волоські горіхи, мигдаль, лісовий горіх та кеш'ю. З сухофруктів: чорнослив, курага, фініки, родзинки.

Хлібці, тости та батончики

Смачним та цікавим варіантом для перекусу в ланч-бокс дитини будуть енергетичні батончики з вівсяних пластівці чи міксу сухофруктів та горіхів. Їх можна приготувати вдома без зайвих складнощів.

Рецепт домашніх батончиків

Приготування:

  • Ретельно змішайте арахісове масло та мед, злегка прогрійте інгредієнти на водяній бані.
  • Змішайте в глибокій мисці горіхи, родзинки, журавлину та вівсяні пластівці.
  • Додайте арахісове масло та мед – перемішайте.


Вівсяні батончики / Фото Choosing chia

  • Викладіть суміш у деко вкрите пергаментом, розрівняйте силіконовою лопаткою.
  • Відправте деко з заготовкою на батончики до холодильника на кілька годин.
  • Наріжте суміш на батончики та обгорніть у пергамент для випікання.

Смачного!

Смачними перекусами також будуть хрумкі тости з крем-сиром та авокадо, твердим сиром та ковбасою, арахісовою пастою та бананами.

Овочі та коренеплоди

Щоб урізноманітнити меню для дитячого ланч-боксу додайте свіжі нарізані овочі: помідори, огірки, моркву, стебла селери чи свіжий солодкий перець. Також можна запекти або відварити цукрову кукурудзу, буряк, броколі чи батат.