Навіть найтвердіше м'ясо після термічної обробки стає м'яким і ніжним, розвалюється та тане в роті. Як зробити так, щоб досягнути цього ефекту? Для цього вам знадобиться спеціальний інгредієнт для маринаду.
Цікаво 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті
Хороший маринад для м’яса – це не тільки трави та спеції. Звісно, вони тут "грають першу скрипку", але крім них в рецепт повинен входити ще один популярний продукт.
М'ясо вийде м'яким і ніжним
Щоб мариноване м'ясо тануло в роті, потрібно подбати про його структуру. Це, своєю чергою, багато в чому залежить від структури білка. Як його розчинити? Додайте у маринад оцет.
Таке соковите / Фото unsplash
Він не повинен складати велику частину маринаду. Навпаки, його повинно бути небагато, ложка-дві будуть максимально доречними. Але його присутність дуже важлива. Оцет розчиняє білкову структуру, завдяки чому м'ясо тане в роті. Також чудово підходять цитрусовий сік або пиво.
Які спеції слід додати
Додавання спецій до маринаду може значно підвищити смак м'яса. Ось деякі популярні спеції та трави, які можна використовувати: часник, цибуля, перець (чорний, білий чи червоний), паприка, тим'ян, розмарин. Це лише декілька спецій та трав, які можна використовувати у маринадах, а рецепт зазвичай залежить від особистих вподобань та типу м'яса, яке ви готуєте.