Смажені, тушковані – влітку можна довго гадати, як по-новому приготувати кабачки. Особливий паштет стане "родзинкою" цього періоду.
Цікаво Коли Зелені свята у 2024 році: який тематичний пляцок обов'язково слід приготувати
Паштет з кабачків
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Так смачно / Фото Kwestia smaku
Приготування:
- Кабачки помийте, обсушіть, обріжте кінчики та натріть на крупній тертці.
- Цибулю почистьте і натріть на тертці, але з дрібними отворами.
- Покладіть кабачки та цибулю у більшу миску, додайте 2 чайні ложки солі та перемішайте.
- Відставте приблизно на пів години, поки кабачки пустять сік. Потім покладіть на сито і дуже ретельно процідіть (натисніть рукою, щоб позбутися якомога більше соку).
- До відтиснутих кабачків додайте очищену і дрібно натерту моркву, пресований часник, оливкову олію, панірувальні сухарі, манку, петрушку і яйця.
- Приправте перцем, паприкою, куркумою та орегано і ретельно вимісіть.
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Викладіть кабачкову масу в невелику форму для випічки, застелену папером для випічки, притисніть і розрівняйте ложкою. Поставте в духовку та запікайте без кришки приблизно 1 годину 15 хвилин (або трохи довше, до золотисто-коричневого кольору). Повністю остудіть.
- Перед запіканням ви можете покласти на паштет листя петрушки та подрібнену цибулю, а зверху змастити оливковою олією.
Смачного!