24 канал підготував три цікаві та популярні рецепти з картоплі, які ви точно захочете повторити ще і ще. Серед них українські картопляні зрази з начинкою з грибів, картопля по-шведськи (хассельбек) та італійські ньоки, які чимось схожі на наші палюшки.

Читайте також Як здивувати гостей на Геловін: ідеї атмосферних страв із курячим фаршем

Рецепт ньоків

Приготування:

  • Ретельно помийте картоплю, почистіть від шкірки та відваріть до готовності у підсоленій воді.
  • Охолодіть готову картоплю, потовчіть товкачкою та з'єднайте з борошном.
  • Додайте до тіста натертий твердий сир та яйце – перемішайте до однорідності. На ваш смак можна ще додати спецій.
  • Розділіть тісто на маленькі галушки руками або ножем, сформуйте ньокі (палюшки) та притрусіть борошном.
  • Відваріть ньокі у киплячій підсоленій воді до готовності – 3 хвилин достатньо.
  • Готові ньокі змастіть вершковим маслом та подавайте до столу.

Рецепт картоплі хассельбек

Приготування:

  • Ретельно миємо картоплю, викладаємо її між двома паличками для суші та нарізаємо "гармошкою". Поливаємо олією та солимо. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  • Нарізаємо скибочками бекон та смажимо його на сковорідці.
  • Змішуємо яйця, пармезан та перець, додаємо 1 – 2 столових ложки води.
  • Картоплю додаємо до бекону, та заливаємо соусом з яєць. Швиденько перемішуємо.
  • Викладаємо страву на тарілку та подаємо до столу.

Рецепт картопляних зраз

Приготування:

  • Очищуємо, нарізаємо та варимо картоплю до готовності у підсоленій воді.
  • З відвареної картоплі зливаємо картопляний бульйон. Половину потрібно лишити, приблизно 100 грамів. Робимо картопляне пюре. Картопляний бульйон поки що не додаємо.
  • Перекладаємо картоплю в миску і додаємо кукурудзяний крохмаль та перемішуємо. Потім, вливаємо невеликими порціями бульйон і все ретельно перемішуємо.
  • Беремо шматочок тіста в руки, якщо воно еластичне та не липне, значить тісто готове і його можна використовувати.
  • Нарізаємо гриби та цибулю і обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю олії. Додаємо сіль та перець, перемішуємо.
  • Знімаємо з плити та відставляємо до охолодження.
  • Формуємо зрази та обвалюємо їх в панірувальних сухарях. Мийте руки водою, після кожного зраза, так легше буде працювати з тістом.
  • Обсмажуємо зрази з обох сторін на рослинній олії до золотавої скоринки. Дайте охолонути їм та насолоджуйтесь.

Смачного!