Секрет ідеальної шарлотки – це тісто, яке не тільки підкреслює смак яблук, але й робить пиріг надзвичайно ніжним та соковитим. За допомогою цього рецепту ви зможете насолоджуватися чудовим ароматом та неперевершеним смаком яблучного пирога, приготованого власноруч.

Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками

Рецепт карамельної шарлотки

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Особливий смак / Фото unsplash

Приготування:

  1. З очищених яблук виріжте серцевину.
  2. Наріжте їх на шматочки.
  3. На гарячу пательню викладіть масло, цукор, яблучні шматочки, корицю, лимонний сік (з половинки фрукта).
  4. Тушкуйте 7 – 10 хвилин, помішуючи, до карамелізації.
  5. Для приготування тіста: змішайте яйця з цукром, добре збийте (до піноутворення).
  6. Поступово введіть борошно, розпушувач та перемішайте.
  7. Перекладіть тісто в змащену маслом форму.
  8. Поверх тіста розподіліть карамелізовані яблука.
  9. Розігрійте духовку до 170 градусів та випікайте пиріг 40 – 45 хвилин.
  10. Карамельна шарлотка готова!