Гарні та заточені ножі завжди хочеться взяти до рук та почати щось готувати. Для догляду за цими приборами не потрібні особливі знання чи навички – просто треба дотримуватися кількох простих правил.
Цікаво Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Різав – одразу мий
Кожен ніж потрібно мити одразу після використання. В продуктах є речовини, які сприятимуть потемнінню леза. Робити це треба вручну, під теплою водою та з використанням миючих засобів. Після цього ножа треба насухо витерти серветкою або м'якою ганчіркою, зберігання ножа у мокрому вигляді не допускається.
Ніж має бути сухим та чистим / Фото Pexels
Заточка та зберігання
Доглянуті ножі завжди гострі. Увагу потрібно приділяти всім ножам: якщо якимось з них ви давно не користувалися, це зовсім не означає, що він зберігся у тому ж стані.
Зберігати ножі потрібно окремо від іншого посуду. На щастя, це правило рідко порушують, але інколи на прецедент можна натрапити.
Точити ножі потрібно регулярно / Фото Pexels
Чистка
Чистити ножі можна за допомогою спеціальної пасти, так вдасться зберегти їх новий вигляд впродовж тривалого часу. Також можна взяти винний корок, змочити його в олії та солі та натерти ножа, після цього сполоснути у прохолодній воді та насухо витерти серветкою або ганчіркою.
Доглянутий ніж виглядає як новенький / Фото Pexels
Поверхня
Інколи на ринку можна знайти пропозиції скляної або керамічної поверхні. Таких варіантів треба уникати – вони сприятимуть затупінню та пошкодженню ножа. Краще надати перевагу дерев'яним або поліпропіленовим дощечкам – вони значно краще "потоваришують" з вашими ножами.
Поверхня має значення / Фото Pexels