Паску готують з додаванням домашнього сиру, яєць та вершкового масла. До тіста можна додати цедру лимона або апельсина, родзинки, чорнослив. Для прикрашання використовують помадку, глазур, яку легко приготувати, а також цукати, безе, сухофрукти.
Читайте також Рецепт найсмачнішої бабусиної паски: пухка, в міру солодка та ароматна випічка
Сирна паска
- У мисці перетріть через сито сир, додайте вершкове масло, сметану, цукор, ванільний цукор, борошно.
- Відділіть жовтки від білків. Окремо збийте білки з цукром, окремо жовтки, додайте у сир, збийте блендером до однорідної консистенції.
- Розігрійте духовку до температури 160 градусів. Форму змастіть вершковим маслом, борошном, викладіть тісто, відправте запікатись протягом 1-1,5 години.
- Для приготування глазурі помийте лимон, вичавіть сік.
- У мисці з'єднайте цукрову пудру з лимонним соком, додайте ванільний цукор, перемішайте до однорідної консистенції.
- Викладіть готову паску на тарілку, змастіть глазур'ю, задекоруйте цукатами. Смачного!