Євген Клопотенко поділився рецептом з читачами на своїй сторінці у фейсбук. Запіканка готується з додаванням печеного гарбуза, домашнього сиру та шоколадною крихтою, яка сподобається усім. Гарбузово-сирну запіканку можна подати на десерт або сніданок.

Читайте також Торт з млинців та ягідного крему за рецептом Лізи Глінської

Рецепт запіканки

  1. Для приготування запіканки помийте гарбуз.
  2. Викладіть на деко і відправте запікатись у духовку при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин. Дістаньте з духовки, м'якоть гарбуза зберіть ложкою, викладіть у миску. Далі – додайте сир, яйця, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, борошно. Збийте блендером до однорідної консистенції.
  3. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть тісто.
  4. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.
  5. Шоколад подрібніть ножем.
  6. Дістаньте з духовки готову запіканку. Задекоруйте шоколадною крихтою, розріжте на порції, викладіть на тарілку. Смачного!