Такі не зашкодять фігурі: готуємо домашні сирники з бананом

17 липня 2023, 14:40
Читать новость на русском

Джерело:

Today

Кожен хоча б раз, тай дотримувався дієти. Головними вимогами при схудненні є відмова від цукру, але як тоді бути з десертами? У нас є рецепт солодких сирників, які не зашкодять фігурі.

Сирники – страва української кухні, яку залюбки готують чи не у кожному закладі країни. Вони стали справжнім відкриттям для туристів, та їх так обожнюють українці.

Читайте також Свято навіть у будній день: 3 небанальні рецепти з курячих ковбасок

Сирники можна подавати зі сметаною, варенням, джемом, з фруктами чи просто до сніданку з кавою. Також їх можна готувати з родзинками, бананами, журавлиною, кокосом чи курагою. Смачно буде у будь-якій комбінації.

Сирники з бананом без цукру

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 300 грамів кисломолочного сиру;
 – 1 великий банан;
 – 4 – 5 столових ложок вівсяних пластівців;
 – 1 щіпка ванілі;
 – кокосова олія для смаження.

Приготування:

  • Домашній сир перекрутіть через м'ясорубку або гарненько розітріть виделкою до однорідності. До сиру додаємо натертий на крупній тертці стиглий банан та перемішуємо.
  • Висипаємо порційно подрібнені вівсяні пластівці і ваніль, продовжуємо перемішувати виделкою.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном. Викладаємо сирну масу. Формуємо невеликі плоскі коржі, діаметром близько 5 і товщиною 1,5 сантиметра. Кожен сирник з двох сторін обвалюємо в борошні.
  • Сковороду з товстим дном, ставимо на вогонь. Додаємо пару ложок кокосової олії. Смажимо сирники на слабкому вогні до рум'яної скориночки з двох сторін.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати український борщ з вишнями за давнім рецептом.