Укр Рус
1 листопада, 22:43
2

Щоб повернути весь смак та аромат: скільки треба замочувати гриби перед приготуванням

Основні тези
  • Кожен тип грибів має свій час замочування.
  • Найбільш вибагливі гриби – білі, а найменше турбот буде з печерицями. 

Сушені гриби – чудова нагода зберігати улюблений продукт якомога довше. Але перед приготуванням йому треба повернути структуру та смак.

Усі знають, що сушені гриби потрібно замочувати, але скільки для цього треба часу – суперечки досі тривають. 24 Канал пропонує закрити усі запитання за посиланням на Przyslij Przepis.

Цікаво То правда чи міф: перевірка популярного способу перевірки грибів цибулею

Скільки часу потрібно замочувати гриби? 

Насправді тут потрібно орієнтуватися на тип грибів. Для білих та маслюків може знадобитися від 3 до 6 годин. Найкраще – просто замочити їх на ніч. 

Правильне замочування – гарантія вдалого результату / Фото Pixabay

Підберезники та маховики трішки менш вимогливі – достатньо від 3 до 5 годин. Ще менше треба лисичкам – 1 – 2 години. А найменше турбот буде з печерицями – їх треба замочити у теплій воді лише на 30 – 60 хвилин. 

А якщо хочете швидко приготувати сушені гриби – скористайтеся рецептом з ютуб-каналу "Паляниця".

Корисні підказки

  • Усі варять пельмені неправильно – кидати їх потрібно не в крутий окріп, інакше вони злипнуться. 

  • А якщо пиріжки вибухають на сковороді – ви зробили одну з поширених помилок