Чіткої відповіді на запитання про те, коли підсолоджувати вино і скільки цукру давати, немає. Проте є кілька важливих ознак, на які варто звертати увагу. Першим сигналом того, що вино потрібно підсолодити, є закінчення бродіння. Час бродіння може відрізнятися в залежності від дріжджів. Іноді це займає два тижні, але буває, що цей процес триває тиждень.

Цікаво Особливі страви з фрикадельок, які не залишаться на завтра

Як додати цукор у вино

Додавання звичайного цукру у вигляді кристалів може уповільнити дріжджі. Крім того, цукор може не перебродити повністю і залишитися на дні. Щоб уникнути цього, перед змішуванням з вином цукор необхідно розчинити.

Такий смачний напій / Фото unsplash

Скільки цукру додавати у вино

Скільки цукру додавати у вино, залежить від того, наскільки міцний алкоголь ви хочете отримати. Правило розрахунку таке: для створення 1% спирту в літрі рідини необхідно 17 грамів цукру. Отже, ми множимо потрібний відсоток на кількість рідини на 17. Однак цукор, який бродить із фруктів, слід вирахувати з результату. Додавання більше розрахункової кількості цукру після завершення бродіння зробить вино солодшим.

Правила додавання цукру у вино

Додавання цукру у вино вимагає дотримання кількох правил. Найкращий спосіб додати цукор у вино – злити трохи готового напою та розчинити в ньому цукор, потім знову перелити в посудину, в якій ми варили вино.

Отож, потрібно слідувати за такими правилами:

  1. Цукор додавати тільки після завершення бродіння.
  2. Додавати тільки розчинений цукор.
  3. Для того, щоб отримати алкоголь з певним відсотком цукру, слід дотримуватися чітких розрахунків.