31 січня 1843 року в листі до Яна Кухаренка Шевченко просив друга більше не згадувати в листуванні вареники: "Проклятуща ота страва, що ви розказували, неділь зо три снилась. Тілько що очі заплющу, вареник так, так тобі і лізе в очі…"
Цікаво Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Тож сьогодні ми й приготуємо улюблені вареники Тараса Шевченка.
Готуємо улюблені вареники Тараса Шевченка / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
Для тіста:
- гречане борошно – 3 скл.;
- яйце – 1 шт.;
- молоко/вода – ½ скл.;
- сіль – ½ ч. л.
Для начинки:
- сир – 600 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – ½ ч. л.;
- сіль.
Для соусу:
- сметана – 2½ скл.
- або вершкове масло – 40 г.
Приготування:
- Доведіть до кипіння молоко або воду для тіста. Всипте муки, солі, вбийте яйце. Заваріть тісто, добре все перемішавши.
- Протріть сир через сито, перемішайте його із сирим яйцем, цукром і сіллю.
- Сформуйте на долоні круглі тонкі коржі, в центр кожного викладайте начинку з сиру, заліпіть звичайні напівкруглі вареники.
- Опустіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть 10 – 12 хвилин.
- При подачі можна полити їх сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Смачного!