Приготувати солону карамель дуже просто. Вам потрібні лише 4 інгредієнти.

Буде смачно Легендарний сливовий пиріг з газети The New York Times: елементарний рецепт

Солона карамель

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Цукор насипте у каструлю з товстим дном і поставте на середній вогонь. Коли він почне танути, починайте перемішувати ложкою. Помішуйте постійно, адже цукор не повинен пригоріти.
  2. Коли він перетвориться на сироп красивого бурштиново-коньячного кольору, додайте нарізане шматочками масло. Перемішуйте, поки воно повністю не розтане.
  3. Коли суміш стане однорідною, влийте вершки та варіть хвилин 5 на мінімальному вогні, постійно помішуючи.
  4. Додайте половину солі, перемішайте та скуштуйте. Якщо смак влаштовує, зніміть карамель з плити, охолодіть і перелийте у красиву баночку.