Вергуни – давня страва української кухні родом з Полтави. Це обсмажені палички з тіста вкриті цукровою пудрою чи политі медом. Їх готують не тільки взимку на свята, а й влітку, щоб почастувати діток смаколиками.

Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці

Такі домашні солодощі стануть справжнім відкриттям для вас, адже українська кухня така багатогранна та смачна. Спробуйте і вам сподобається результат.

Рецепт вергунів

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Приготування:

  • Для тіста змішуємо кефір, яйце, цукор, дріжджі і трішки борошна. Даємо йому постояти 15 – 30 хвилин. Коли тісто підійшло, стало пишне – додаємо рештки борошна, цедру апельсина (можна замінити на домашню суху м'яту чи навіть чебрець).
  • Добре вимішуємо тісто і залишаємо ще під мискою підійти 30 хвилин. Далі коли тісто підійшло трохи, і стало менше липнути, розкачуємо його товщиною десь пів сантиметра (на підпил беремо ще додатково борошно).
  • Нарізаємо довгими полосками, надрізаємо їх в середині і вивертаємо. Даємо ще досить добре підійти і смажимо в гарячий олії.
  • Викладаємо обсмажені вергуни на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишкову олію. Ще гарячими поливаємо або медом, або сиропом солодким, або цукровою пудрою.

Смачного!