Якщо у вас немає варення або джему, можете використати заморожені ягоди. Зокрема, соковита вишня добре поєднується з пісочним тістом.

Буде смачно Горішки зі згущеним молоком: готуємо печиво, що повертає у дитинство

Тертий пиріг з вишнею – рецепт

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Вершкове масло перетріть з яйцем, 100 грамами цукром, борошном і розпушувачем. Поділіть тісто на дві частини, меншу з яких покладіть в морозилку.
  2. Вишню відкиньте на сито, щоб стік весь сік. При необхідності можна легенько її відтиснути.
  3. З більшої частини тіста сформуйте низ і бортики майбутнього пирога.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів. Ягоди викладіть на тісто, присипте рештою цукру і крохмалем.
  5. Тісто, що залишилося, натріть зверху і відправте в духовку на 25 – 30 хвилин. Подавайте готовий пиріг з кулькою морозива.