Укр Рус
7 грудня, 06:50
3

Його чекають цілий рік: святковий торт "Сніжинка", від якого не лишається навіть крихти

Основні тези
  • Торт "Сніжинка" є особливим святковим десертом, який готують з інгредієнтів, таких як апельсиновий бісквіт, персикова маса та крем з лимоном і ваніллю.
  • Головне – правильно приготувати бісквіт, тоді увесь торт вийде ніжним та повітряним. 

На свята завжди хочеться чогось особливого та оригінального. Саме тому торт "Сніжинка" таким чарівним – він завжди оповитий магією святкування.

Звичні "Спартак" або "Наполеон" можна приготувати будь-якої миті, а для свят потрібен особливий смаколик. Повірте. цей торт залишить по собі незабутні спогади й дійсно вартий того, що чекати на нього цілий рік, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька"

До теми Найсмачніший десерт дитинства: простий рецепт шоколадної ковбаски

Як приготувати торт "Сніжинка"? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2

Інгредієнти
для бісквіта: 
– 3 яйця
– дрібка солі;
– 80 грамів цукру;
– 50 мілілітрів олії;
– сік і цедра 1 апельсина;
– 100 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
персикова маса: 
– 200 грамів консервованих персиків;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 30 грамів кукурудзяного крохмалю;
крем: 
– 400 мілілітрів молока;
– цедра та сік 1 лимона;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– 1 паличка кориці;
– 2 жовтки;
– 30 грамів цукру;
– 30 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 80 грамів згущеного молока;
– 100 мілілітрів збитих вершків;
– білий шоколад для декору. 

Яскравий смак свята / Фото "Господинька"

Приготування: 

  1. Яйця збиваємо з цукром до пишної маси, потім акуратно вводимо олію. Додаємо сік та цедру апельсина, перемішуємо.
  2. Просіюємо борошно з розпушувачем, збиваємо міксером до однорідності.
  3. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо тісто і випікаємо бісквіт при 180 градусах 20 – 25 хвилин. Охолоджуємо і розрізаємо на дві частини, щоб вийшло два круга.
  4. З персиків зливаємо рідину в каструлю, їх теж нарізаємо меншими шматочками. Додаємо ванільний цукор та крохмаль, перемішуємо, варимо до загустіння та залишаємо вистигати.
  5. Молоко змішуємо з ванільним цукром та цедрою лимона, кладемо паличку кориці. Доводимо до кипіння та проціджуємо через ситечко.
  6. Жовтки збиваємо з цукром та крохмалем, додаємо до молока. Варимо до загустіння, накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути.
  7. Лимонний сік збиваємо зі згущеним молоком до пишності, додаємо вершки і добре збиваємо. Акуратно змішуємо із заварною масою.
  8. Складаємо торт: на бісквіт викладаємо крем, потім персикову масу, потім другий бісквіт і повторюємо процес. Зверху прикрашаємо кремом та тертим білим шоколадом. 

Які помилки при приготуванні бісквіта? 

Ніжний та повітряний бісквіт – це основа вдалого торта. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури, а під час збивання треба добре наситити масу повітрям, радить портал Pysznosci.

А ще не варто передчасно відкривати двері духовки, інакше бісквіт "впаде" через перепад температури. Перевіряти його готовність можна лише через 20 хвилин від початку випікання. 

Які рецепти стануть у пригоді?