Однак це не стосується печериць, адже вони готуються дуже швидко. Під час попереднього варіння майже половина найкорисніших речовин і смак грибів підуть в воду, тому вони стануть несмачними, як трава.

Варто спробувати Закарпатські слимбаки з м'ясом: геніальна страва, яка стане вашою улюбленою – давній рецепт

Деякі гриби й справді варять перед смаженням

Деякі умовно їстівні гриби відварюють перед смаженням. Причина полягає в тому, що при нагріванні токсичні речовини розчиняються у воді. Зокрема, попередньо слід відварювати:

  • строчки звичайні,
  • сироїжки,
  • вовнянки рожеві.

Інші можна обсмажувати відразу, безпосередньо перед приготуванням. Серед них і печериці.

Їх не треба відварювати перед смаженням чи запіканням. Ба більше, в деякі салати ці гриби навіть кладуть сирими.

Ви цього точно не знали: чи треба варити шампіньйони
Печериці можна попередньо не варити / Фото Unsplash

Також попередньо не варто відварювати:

  • гливи,
  • лисички,
  • рижики,
  • сморчки.

Відварити можна хіба дикі печериці. Однак зверніть увагу, що тоді вони втратять частину свого смаку.