24 канал підготував три рецепти маринованих огірків на зиму, аби могли смакувати закускою будь-коли. Рецепти огірків зі смородиною, французькою гірчицею та на одну літрову банку перевірені часом. Спробуйте і ви будете задоволені результатом.

Читайте також Альтернатива мангала: як вдома приготувати курячий шашлик, щоб усім посмакувало

Рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку

  • Час: 4 години
  • Порції: 1

Приготування:

  • Ретельно миємо огірки, заливаємо водою та залишаємо на 3 – 4 години у великій каструлі або мисці. За цей час потрібно змінити воду 2 – 3 рази.
  • Стерилізуємо банку та кришку для консервації огірків.
  • Викладіть на дно банки спеції, далі щільно викладіть огірки та покладіть парасольку кропу.
  • У каструлі закип’ятіть воду з цукром та сіллю. Зніміть з вогню та влийте оцет. Одразу залийте маринадом огірки та перекладіть банку з огірками у киплячу каструлю з водою. На дно каструлі покладіть рушник, що саме на нього поставити банку.
  • Накриваємо банку з огірками кришкою та даємо їй трохи покипіти 5-8 хвилин. Виймаємо банку з огірками та закриваємо ключем для консервації. Перевертаємо банку, накриваємо рушником до повного охолодження.
  • Через 5 днів огірки будуть готові до споживання.

Смачного!

Рецепт французьких маринованих огірків

  • Час: 2 години
  • Порції: 1

Приготування:

  • Замочіть огірки на 1 годину у воді. Більше не потрібно, адже вони можуть зіпсуватися.
  • Зріжте кінчики з овочів. Попередньо помийте літрові банки та просушіть.
  • На дно кожної банки викладіть по одному лавровому листку та по пів чайної ложки перцю горошком (можна використовувати суміш перців). Далі додаємо в кожну банку по одному подрібненому зубчику часнику.
  • Якщо любите гостре – додайте понад два кільця перцю чилі, або менше, якщо ні.
  • Додайте по 1 столовій ложці французької гірчиці в зернах. Саме вона додає огіркам особливого смаку.
  • Викладіть підготовані огірки в банку та по столовій ложці без гірки солі, та по дві столові ложки цукру та оцту.
  • Кожну банку наповніть окропом та не щільно накрийте кришками.
  • Банки з огірками викладаємо в каструлю. На дно обов'язково покладіть марлю або іншу тканину, щоб дно не луснуло. Налийте в каструлю гарячої води та поставте на вогонь. Стерилізуйте огірки в каструлі протягом 5 хвилин з моменту закипання води.
  • Закрийте кришки на банках та обережно переверніть її, щоб всі інгредієнти всередині перемішалися та розчинилися.
  • Поставте їх верх дном та залишіть до повного охолодження. Не забудьте закутати їх ковдрою на одну добу.
  • Мариновані огірки готові.

Смачного!

Мариновані огірки зі смородиною

  • Час: 2 години
  • Порції: 2

Приготування:

  • У стерилізовані банки викладаємо зубчики часнику, чорний перець, кріп і половину смородини. Далі викладаємо огірки, а зверху знову посипаємо смородиною. Додаємо насіння гірчиці.
  • Заливаємо все окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 – 20 хвилин. Переливаємо рідину в каструлю, додаємо сіль і цукор.
  • Доводимо до кипіння та варимо до повного розчинення солі та цукру. Киплячим маринадом заливаємо огірки зі смородиною, закриваємо, накриваємо рушником і перевертаємо на кришки, залишивши до повного охолодження.

Смачного!