Отже, нинішнє літо відзначилося не лише вражаючим збільшенням популяції цих тріскотливих комах (вони повторили рекорд 2004 року), а й появою дивовижного (а по правді – дивного) десерту – хрустких цикад у шоколаді. Мерілендська фабрика Chouquette поділилася рецептом, щоб кожен міг приготувати цей унікальний смаколик власноруч.
Не пропустіть Найкращі сезонні овочі до різних частин курочки: рецепти на будь-який смак
Цикад спершу треба заморозити, а потім на короткий час опустити в окріп. Після цього їх обмащують олією та спеціями й смажать на відкритому вогні. Наприкінці підсмажених комах опускають у розтоплений шоколад.
Покупці, які вже скуштували незвичний десерт, відзначають, що він дуже хрусткий – нагадує чипси в шоколаді.
Також повідомляється, що цикади відзначаються високим умістом білка та збалансованим комплексом вітамінів.