Укр Рус
12 листопада, 18:36
2

Рецепт універсального тіста на пиріжки, яке вийде у всіх

Основні тези
  • Універсальне тісто для пиріжків виручить у будь-якій ситуації.
  • Головне – не перегріти молоко, щоб дріжджі подіяли і ваше тісто вийшло ідеальним. 

Коли на вулиці стає прохолодно, настає час зігрівати атмосферу улюбленими пиріжками. Беріть універсальне тісто, а начинку підбирайте на свій смак.

Перевага цього тіста – ви можете одночасно підготувати кілька начинок та приготувати пиріжки з усіма улюбленими смаками одним заходом, та навіть зробити домашню піцу. Для цього 24 Канал пропонує скористатися рецептом з TikTok hannaroiko

Читайте також Смак буде ніжним та вершковим: як перетворити картопляне пюре на найкращий гарнір у житті

Як зробити універсальне тісто на пиріжки 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 8

Інгредієнти
– 1 стакан молока;
– 1 стакан теплої води;
– 1 столова ложка цукру;
– 12 грамів сухих дріжджів;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 яйця;
– 50 грамів вершкового масла;
– 800 грамів борошна;
– 50 мілілітрів олії. 

Готуємо універсальне тісто на булочки: відео 

Приготування

  1. Змішуємо молоко з водою. Додаємо дріжджі з цукром, перемішуємо до повного розчинення.
  2. Додаємо сіль та вбиваємо яйця, ще раз перемішуємо.
  3. Додаємо розтоплене вершкове масло та столову ложку майонезу.
  4. Додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто, в кінці додаємо олію і добре вимішуємо.
  5. Залишаємо в теплому місці на 40 – 50 хвилин. Після цього можна готувати пиріжки. 

Важливо! 

Вода з молоком повинні бути теплими, але в жодному випадку не гарячими. Якщо перетримати рідину на плиті або у мікрохвильовці – дріжджі не подіють, нагадує портал "Господинька"

Що приготувати для осіннього настрою