Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом ароматних вареників з сиром та маком, які подають з соусом зі сметани, згущеного молока, прикрашені лимонною цедрою. Щоб тісто було ніжним готуйте без додавання яєць.

Читайте також Рецепт млинців на Масляну від Тані Литвинової за 30 хвилин

Рецепт вареників

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. Розігрійте у каструлі воду (70-80 градусів).
  3. У чашу комбайна викладіть борошно, додайте гарячу воду, сіль, дрібку цукру, соняшникову олію, перемішайте. Замісіть тісто. Готове тісто загорніть харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 20-30 хвилин.
  4. Дістаньте тісто з холодильника, розкатайте корж 1-2 мм. За допомогою склянки зробіть кружечки з тіста. На один край викладіть начинку, іншим – загорніть, сформуйте вареники.
  5. У каструлі з окропом відваріть вареники.

Як приготувати начинку

  1. Ретельно помийте мак. У мисці змішайте з одною столовою ложкою цукру. Подрібніть у кавомолці.
  2. У мисці мак змішайте з домашнім сиром, додайте цукор, яйце. Перемішайте до однорідної консистенції.

Як приготувати соус

  1. Для приготування соусу у мисці з'єднайте сметану зі згущеним молоком, перемішайте і полийте готові вареники.
  2. Помийте лимон, на грубій тертці натріть цедру.
  3. Викладіть готові вареники у тарілку, зверху викладіть соус, задекоруйте лимонною цедрою. Смачного!