Підтримка рівномірної температури вугілля – одне з головних завдань повара при приготуванні шашлику. Саме помірний вогонь дозволить добре просмажити м'ясо зі всіх сторін та зберегти його соковитість.

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Стабільний жар можна підтримувати завдяки постійному перемішуванню вугілля та вдалій організації притоку повітря. Це забирає зайві зусилля, які можуть стати зайвими одразу після того, як над вугіллям з'являться шампура з м'ясом.

Рівномірна температура – головний секрет соковитого шашлику / Фото Pixabay

Жир з м'яса буде капати на вугілля, і знього буде "вириватися" вогонь. Звісно, можна тримати під рукою пляшку з водою, але в такому разі пара, яка буде утворюватися від води, змусить шашлик тушкуватися, а не смажитися, що теж не схоже на результат, якого б нам хотілося досягнути.

Вирішити проблему допоможе звичайна кухонна сіль. Коли вугілля буде готовим до смаження, його треба посипати сіллю, знадобиться приблизно 100 – 200 грам. Будьте обережними – сіль, коли потрапить на вугілля, почне "вибухати", тому варто відійти в сторону та почекати, коли мине бурхлива реакція.

Після цього можна почати готувати улюблене м'ясо та насолоджуватися ним в чудовій компанії.