Пампухи – це не просто порція насолоди, а важлива частина різдвяних кулінарних традицій. Якщо все зробити правильно, то ви будете ласувати ними кілька днів так, наче вони щойно приготовані, розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok vivien_kb.

Читайте також Ідеальний львівський сирник з першого разу: що додати і як випікати правильно

Як приготувати пампухи з маком?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 18 – 20 пампухів

Інгредієнти:
– 500 грамів борошна;
– 250 мілілітрів теплої води;
– 50 мілілітрів олії;
– 50 грамів цукру;
– 1/4 чайної ложки солі;
– 12 грамів сухих дріжджів;
– макова начинка.

Готуємо смачні пампухи з маком: дивіться відео

Приготування:

  1. Борошно попередньо просіюємо в глибоку миску.
  2. Теплу воду змішуємо з цукром, сіллю, дріжджами та олією, після чого залишаємо суміш на 10–15 хвилин.
  3. Вливаємо підготовлену рідину в борошно й замішуємо м’яке тісто. Даємо йому піднятися приблизно 1 – 1,5 години.
  4. Розкатуємо тісто в пласт, викладаємо порції начинки (по чайній ложці), накриваємо другим розкачаним пластом і вирізаємо кружечки склянкою.
  5. Заготовки залишаємо ще на 20 – 30 хвилин, щоб вони стали пишнішими.
  6. Обсмажуємо пампухи в достатній кількості олії на середньому вогні до золотистої скоринки.
  7. Щойно зняли з вогню — відразу обкачуємо їх у цукрі. Так вони виходять максимально ніжними та ароматними.

Як смажити пампухи, щоб вони не вбирали олію?

Один з найлегших секретів – алкоголь. Потрібно додати трішки коньяку чи горілки до тіста та олії (ще холодної), в якій ви будете смажити пампухи, підказує Cookpad.

Не варто хвилюватися за дітей або смак, у процесі приготування увесь алкоголь випарується. Однак таким чином ви можете не переживати про те, що пампухи вберуть багато олії.

Які рецепти спробувати на свята?