Спаржа – сезонний продукт. Вона росте з початку травня, до середини червня. Існує три види саржі: біла, зелена та фіолетова. 24 канал розповідає всі тонкощі приготування спаржі.
Читайте також Смачний вибір для маленьких гурманів: чому курячі гомілки так подобаються дітям
Зелена спаржа вирощується традиційним способом, біла – під накриттям, без доступу світла. Якщо рослина молода – її можна не очищати, адже шкірочка буде тонкою. Зрілу спаржу очищають на три сантиметри від зрізу стебла.
Як правильно очистити спаржу?
Безпосередньо нігтем перевіряємо 1 – 2 паростки на щільність шкірки, починаючи від нижньої третини. Коли ніготь легко прориває верхню плівку – її вже не потрібно зрізати. Таким чином визначаємо, звідки необхідно зачищати паростки.
Робимо це овочерізкою, обережно і неглибоко, знімаючи тільки верхню тверду плівочку. Видаляємо твердий низ.
Очищуємо спаржу / Фото Adobe
Ставимо ніж на низ спаржі, наприклад, на 1 сантиметр від зрізу і натискаємо на нього. Якщо лезо не продавлюється, ставимо на 0,5 сантиметра далі – знову щільно, ставимо ще на 0,5 сантиметра далі і відчуваємо продавлюється – тоді відрізаємо дно.