Укр Рус
7 грудня, 16:07
2

Чи правильно вважати його "вічним продуктом": скільки часу може стояти мед

Основні тези
  • Мед є довговічним продуктом через високий вміст цукрів і низький рівень води.
  • Забезпечення правильних умов зберігання дозволяє меду залишатися придатним до споживання значно довше.

Мед – це той продукт, який точно є на кожній кухні. Й інколи здається, що він може стояти там вічно й нітрохи не втратити якості!

Мед часто називають "вічним" продуктом, адже він впродовж місяців може стояти в тумбочці та абсолютно не втрачати своїх смакових та естетичних властивостей. Чи справді це так – розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Золотий нектар"

Читайте також Найсмачніший десерт дитинства: простий рецепт шоколадної ковбаски

Як довго можна зберігати мед? 

Мед справді є дуже довговічним природним продуктом. Його секрет – у високому вмісті цукрів та вкрай низькому рівню води. Однак законодавство багатьох країн змушує виробників вказувати термін придатності, тому за ДСТУ визначено термін у 1 – 2 роки. Але на практиці, якщо забезпечити меду правильні умови зберігання, то він буде залишатися придатним до споживання значно довше. 

Мед може не втрачати своєї якості роками / Фото Pixabay

Цікаво, що одного разу мед знайшли в гробниці фараона. Через 3000 років він залишився мікробіологічно стійким, хоча втратив смак та аромат!

Як правильно зберігати мед? 

Найкраще місце зберігання меду – холодильник. В холоді він зберігає свій смак та якість значно краще, аніж при кімнатній температурі, підказує портал "Ваша пасіка"

Обережно набирайте мед з тари – навіть найменше потрапляння вологи викликає ризик ферментування та розвиток плісняви. Що стосується посуду, то він повинен бути герметичним. Найкраще зберігати його саме в тій упаковці, в якій ви його придбали. 

Поради, які стануть у пригоді

  • Улюблені млинці можна приготувати без грама борошна, для цього потрібні лише 2 інгредієнти. 

  • А при варінні яєць важливо класти їх у правильну воду – навіть досвідчені господині не завжди уникають простої помилки.