Мед часто називають "вічним" продуктом, адже він впродовж місяців може стояти в тумбочці та абсолютно не втрачати своїх смакових та естетичних властивостей. Чи справді це так – розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Золотий нектар".
Читайте також Найсмачніший десерт дитинства: простий рецепт шоколадної ковбаски
Як довго можна зберігати мед?
Мед справді є дуже довговічним природним продуктом. Його секрет – у високому вмісті цукрів та вкрай низькому рівню води. Однак законодавство багатьох країн змушує виробників вказувати термін придатності, тому за ДСТУ визначено термін у 1 – 2 роки. Але на практиці, якщо забезпечити меду правильні умови зберігання, то він буде залишатися придатним до споживання значно довше.
Мед може не втрачати своєї якості роками / Фото Pixabay
Цікаво, що одного разу мед знайшли в гробниці фараона. Через 3000 років він залишився мікробіологічно стійким, хоча втратив смак та аромат!
Як правильно зберігати мед?
Найкраще місце зберігання меду – холодильник. В холоді він зберігає свій смак та якість значно краще, аніж при кімнатній температурі, підказує портал "Ваша пасіка".
Обережно набирайте мед з тари – навіть найменше потрапляння вологи викликає ризик ферментування та розвиток плісняви. Що стосується посуду, то він повинен бути герметичним. Найкраще зберігати його саме в тій упаковці, в якій ви його придбали.
Поради, які стануть у пригоді
Улюблені млинці можна приготувати без грама борошна, для цього потрібні лише 2 інгредієнти.
А при варінні яєць важливо класти їх у правильну воду – навіть досвідчені господині не завжди уникають простої помилки.



