Укр Рус
8 грудня, 16:16
3

Холодець не застигає і гірчить: один неправильний крок усе псує

Основні тези
  • Основним секретом ідеального холодцю є правильне додавання часнику, який не слід варити в бульйоні, щоб уникнути гіркоти та каламутності.
  • М'ясо для холодцю потрібно вимочувати в холодній воді щонайменше на 2 – 3 години, або краще на всю ніч, для ніжності та кращого смаку.

Холодець з’являється на столі тоді, коли в домі готуються до застілля. Проте один неточний крок – і бульйон мутніє, м’ясо втрачає смак, а свято зіпсоване.

Головний секрет ідеального холодцю полягає в тому, щоб правильно додати часник, повідомляє 24 Канал з посиланням на Тікток Rogova_D.M. Його не варто варити в бульйоні, адже під час тривалої термічної обробки з'явиться гіркота, а ще холодець стане каламутним. 

Цікаво Від мʼясних просто не відрізнити: готуємо апетитні котлети з картоплі та горіхів 

Як варити холодець? 

  • Час: 3 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 2 маленькі курочки; 
– 600 грамів курячих стегенець; 
– 1 цибулина; 
– 1 морква; 
– лавровий лист до смаку; 
– перець горошком до смаку; 
– сіль до смаку; 
– 20–24 грами желатину; 
– 2–3 зубчики часнику; 
– 3 літри води. 

Як приготувати ідеальний холодець: дивіться відео 

Приготування

  1. Залийте м’ясо 3 – 3,5 літрами води, доведіть до кипіння та зніміть піну.
  2. Варіть на мінімальному вогні приблизно 1 годину. Додайте цибулю, моркву, спеції та сіль і продовжуйте варити ще 2 години.
  3. Процідіть бульйон і дайте йому проваритися 5 хвилин, щоб об’єм зменшився до приблизно 2 – 2,5 літра.
  4. Желатин залийте холодною водою на 15 хвилин, після набухання додайте у теплий, але не гарячий бульйон – не кип’ятіть.
  5. М’ясо розберіть на шматочки, додайте 1 – 2 зубчики часнику – або безпосередньо до м’яса, або в бульйон.
  6. Розкладіть м’ясо у форми й залийте бульйоном.
  7. Поставте в холодильник на 6 – 8 годин до повного застигання. 

Скільки потрібно вимочувати м'ясо на холодець? 

Усе м’ясо слід ретельно промити й замочити в холодній воді щонайменше на 2–3 години, радить djurenko. Найкраще – залишити його у прохолодному місці на всю ніч. 

Таке вимочування допомагає м’ясу стати ніжнішим і вивільнити зайві соки, що можуть впливати на смак страви.

Що ще приготувати на свято? 

  • Торт "Поліно" – це можливість подати вишуканий десерт, не витрачаючи багато часу та зусиль. 

  • А ще приготуйте небанальний Олівʼє – один інгредієнт змінить усе.