В супермаркетах чи магазинах можна розгубитися від чималого асортименту йогуртів. Проте, як придбати дійсно якісний продукт та не попасти на недобросовісного виробника? Розповідаємо далі у матеріалі.
Читайте також Смачно разом з "Бащинським": готуємо літні салати для ідеального обіду чи вечері
Білий йогурт, або як ще його називають – грецький, можна приготувати власноруч з домашнього коров'ячого молока та закваски, або придбати вже готовий.
Щоб не помилитися у виборі йогурту одразу звертайте увагу на етикетку. В ідеальному варіанті до складу йогурту входитимуть лише молоко та йогуртові бактерії. Якщо на упаковці зазначено, що продукт містить живі бактерії – це ще краще.
Часто на полицях магазинів зустрічаються йогурти збагачені кальцієм або іншими вітамінними добавками. Такі напої корисніші за звичайний йогурт, але тут є нюанси.
Йогурт / Фото Healthy Food guide
Для виготовлення йогурту використовується пастеризоване молоко, але якщо продукт пройшов обробку після заквашування – то живих корисних мікроорганізмів у ньому вже немає.
Натуральний йогурт не може зберігатися понад три тижні. Чим менший термін зберігання йогурту – тим він корисніший.
Консистенція справжнього йогурту слизувата, без молочних згустків, а смак трішки кислуватий, молочний.
У натуральному йогурті має бути не менше 107 на 1 грам продукту корисних молочнокислих та біфідо- бактерій.
Отож, обирайте тільки якісний та натуральний продукт, користуйтеся нашими підказками та будьте здорові.