За цим рецептом відомої кулінарки Тетяни Литвинової паска виходить ніжною та ароматною. Він створений на базі австрійської рецептури класичного чизкейка.

Варто спробувати Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Рецепт сирної паски в духовці

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. У чашу блендера покладіть сир, вершкове масло, цукор, 80 грамів крохмалю, яйця, ванільний цукор та лимонну цедру. Перемішайте все до однорідності.
  2. Журавлину промийте та обсушіть паперовим рушником, притрусіть крохмалем, щоб вона не опустилася на дно при випіканні.
  3. Невелику високу жаростійку каструльку або форму змажте вершковим маслом і притрусіть крохмалем, викладіть сирну масу, додайте журавлину або цукати та обережно перемішайте.
  4. Поставте каструльку у жаростійку не роз'ємну форму більшого розміру. Все разом відправте у розігріту до 155 градусів духовку. Налийте гарячу воду у більшу форму. Випікайте протягом 35 – 45 хвилин.
  5. Готову паску добре охолодіть. Найкраще додатково витримати її у холодильнику протягом 2 годин. Лише після цього паску можна обережно перевернути на тарілку для подачі.
  6. Прикрасьте вершечок декором із шоколаду, цукровими посипками та яєчками із мастики.