Злипаються, бо всі варять їх абсолютно неправильно: як насправді треба готувати пельмені
- Правильне варіння пельменів запобігає їх злипанню та зберігає соковитість.
- Багато людей готують пельмені неправильно, через що їх якість псується.
Пельмені – це та страва, від якої просто неможливо відмовитися. Однак виявляється, що ми готуємо їх неправильно та псуємо власними руками!
Зліпити пельмені – лише половина справи, секрет ідеальної страви – у правильному варінні. Як зробити це так, щоб пельмені не злипалися та були соковитими – розповідає 24 Канал з посиланням на Haps.
Цікаво Будуть такими ж смачними, як у бабусі: 3 рецепти ідеального тіста для вареників
Як правильно варити пельмені?
Усі кидають пельмені в крутий кипʼяток – і це поширена помилка. Так тісто виділить багато крохмалю, внаслідок чого пельмені злипнуться та розваряться.
Правильний алгоритм до банальності простий:
- у воду додаємо сіль та вершкове масло;
- як тільки на дні каструлі зʼявилися бульбашки – всипаємо пельмені;
- коли вода закипіла – вливаємо трохи холодної води;
- доливаємо холодну воду ще раз, коли вона закипить;
- і от коли вода закипіла втретє, а пельмені піднялися на поверхню – вони готові.
Цілі, соковиті та естетичні на вигляд пельмені – ось таким буде результат. А ще вам можуть сподобатися поради з TikTok aloyna.life.
Цікаві кулінарні підказки
Кожен вид чаю потребує своєї температури та часу заварювання.
А для десертів краще використовувати крем на манці – він виходить ніжним та щільним.