Укр Рус
31 жовтня, 23:30
2

Злипаються, бо всі варять їх абсолютно неправильно: як насправді треба готувати пельмені

Основні тези
  • Правильне варіння пельменів запобігає їх злипанню та зберігає соковитість.
  • Багато людей готують пельмені неправильно, через що їх якість псується.

Пельмені – це та страва, від якої просто неможливо відмовитися. Однак виявляється, що ми готуємо їх неправильно та псуємо власними руками!

Зліпити пельмені – лише половина справи, секрет ідеальної страви – у правильному варінні. Як зробити це так, щоб пельмені не злипалися та були соковитими – розповідає 24 Канал з посиланням на Haps

Цікаво Будуть такими ж смачними, як у бабусі: 3 рецепти ідеального тіста для вареників

Як правильно варити пельмені? 

Усі кидають пельмені в крутий кипʼяток – і це поширена помилка. Так тісто виділить багато крохмалю, внаслідок чого пельмені злипнуться та розваряться. 

Правильний алгоритм до банальності простий: 

  • у воду додаємо сіль та вершкове масло;
  • як тільки на дні каструлі зʼявилися бульбашки – всипаємо пельмені;
  • коли вода закипіла – вливаємо трохи холодної води;
  • доливаємо холодну воду ще раз, коли вона закипить;
  • і от коли вода закипіла втретє, а пельмені піднялися на поверхню – вони готові. 

Цілі, соковиті та естетичні на вигляд пельмені – ось таким буде результат. А ще вам можуть сподобатися поради з TikTok aloyna.life.

Цікаві кулінарні підказки

  • Кожен вид чаю потребує своєї температури та часу заварювання. 

  • А для десертів краще використовувати крем на манці – він виходить ніжним та щільним.