Бограч – це густий і насичений суп. Йому характерна велика кількість м'яса, моркви й томатів, картоплі, приправи та ароматна паприка. Багато паприки.

Читайте також День пікніка з "Апетитною": які страви приготувати для відпочинку на природі

Аби й ви могли скуштувати домашній густий суп, ми дібрали найкращий рецепт справжнього закарпатського бограча.

Рецепт закарпатського бограча

  • Час: 2 години
  • Порції: 6

Приготування:

  • Нарізаємо невеличкими кубиками бекон, очищену цибулю. Моркву нарізаємо соломкою, солодкий перець – довільно.
  • Очищену картоплю нарізаємо грубими шматками, часник – дрібно-дрібно. Так само і гострий перець.
  • Розрізаємо ребра по одному. Яловичину ріжемо так, щоб можна було за один укус з’їсти в готовому виді.
  • Смажимо бекон на середньому вогні до вигляду шкварок. Висипаємо цибулю та смажимо кілька хвилин. Додаємо моркву, смажимо ще кілька хвилин.
  • Далі додаємо мелений гострий перець і паприку.
  • Додаємо розім'яті томати разом із соком, солодкий перець одразу за томатами. Додаємо м'ясо.
  • Доливаємо воду, вода повинна накрити м'ясо. Присмачуємо спеціями і сіллю. Доводимо наш суп до кипіння.
  • Зменшуємо вогонь до мінімального та варимо до того часу, поки м’ясо стане м’яким. Закладаємо картоплю.
  • При необхідності доливаємо ще трохи води, щоб закривала всі продукти.
  • Готуємо бограч до того часу, поки зм’якне картопля. Додаємо часник та зелень.
  • Настоюємо суп десять хвилин, подаємо до столу.

Смачного!