Борщ – символ української кухні, що завоював серця своєю смаковою гармонією та багатством кольорів. Це дуже популярна страва, але секрет його справжнього смаку полягає в дотриманні деяких важливих кулінарних правил. 24 Канал зібрав кілька порад, які точно допоможуть приготувати ідеальний червоний борщ.

Не пропустіть Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками

Вибір інгредієнтів

Перш за все, вибір свіжих та якісних продуктів є ключовим кроком для смачного борщу. Щоб досягти найкращого смаку, використовуйте свіже м'ясо (яловичину, свинину або курку), а також овочі, які нададуть борщу колорит – добірну цибулю, буряк, картоплю, моркву, капусту, томатну пасту та соковиту зелень.

Гордість української кухні / Фото pexels

Що потрібно зробити, щоб борщ був червоним

Насамперед допомагає кислота. Можна використовувати оцет, лимонну кислоту або томатну пасту. Ще одним важливим кроком є правильно підібраний буряк. Чим більший буряк за розміром, тим менше ваші шанси на те, щоб зварити червоний борщ. Тому намагайтеся відшукати менші овочі.

Використання спецій

Додайте часник та свіжомелений чорний перець до борщу, щоб підкреслити його смак, а декілька лаврових листків покращань його аромат.

Додавання солі у самому кінці готування допоможе зберегти смак кожного інгредієнта.