Деруни дуже смачні самі по собі. Проте їх також можна подавати як гарнір до овочевої або м'ясної страви.

Смачна ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Правильний рецепт класичних дерунів

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Хрумкі, ніжні та рум'яні: приготуйте класичні деруни правильно – перевірений рецепт
Подавайте деруни зі сметаною / Фото freepik

Приготування:

  1. Помийте і почистьте картоплю та цибулю, після чого натріть їх на дрібну терку у велику миску. Додайте яйце, сіль, перець і перемішайте.
  2. У пательню з товстим дном налийте олію приблизно на 3 міліметри та добре розігрійте. Столовою ложкою наберіть картопляну масу і викладіть в сковороду, формуючи оладки. Смажте на середньому вогні з обох боків до рум'яності. Таким чином обсмажте всі деруни. Вони мають бути із хрусткою золотавою скоринкою.
  3. Викладіть деруни на паперовий рушник, щоб він всотав зайву олію. Подавайте страву гарячою зі сметаною.