Будь-яке місто в першу чергу запам’ятовується місцевою їжею. Якщо згадувати Одесу – це море, а ще неймовірно смачний місцевий форшмак зі шматочком темного хліба і зеленою цибулькою зверху.

Читайте також Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині

Рецепт одеського форшмаку

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • ️Секрет вдалого форшмаку в тому, що тут можна брати навіть солоного і не жирного оселедця, і робити його більш ніжним та смачним.
  • Очищаємо рибу на чисте філе без реберних кісточок, а ось дрібних, що в спинці можна не боятись – вони перекрутяться в м'ясорубці.
  • Зачищаємо яблука від шкірки, нарізаємо на шматочки. Аналогічно нарізаємо цибулю та яйця.
  • Хліб можна брати вчорашній чи навіть ще давніший, без скоринок. Якщо хліб досить черствий, то можна його трішечки замочити молоком 20 – 25 грамів на 20 хвилин.
  • Усі інгредієнти прокручуємо через мʼясорубку з дрібними отворами. Краще за все класти все вперемішку – так краще буде утворюватись однорідна і соковита текстура.
  • Доводимо до смаку, якщо потрібно додаємо сіль, обовʼязково чорний мелений перець, якщо яблуко було не кисле і хочеться більш яскравий смак можна додати декілька крапель лимонного соку чи винного оцту.
  • Даємо охолонути в холодильнику і подаємо на хлібчику. Посипаємо зеленою цибулею або січеною петрушкою.

Смачного!