Зелений гаспачо – це не тільки простий у приготуванні літній суп, а й корисний та дієтичний обід чи вечеря. Його вартує спробувати, адже він довершений та ароматний.

Читайте також День пікніка з "Апетитною": які страви приготувати для відпочинку на природі

Подавайте його як до святкового столу, так і до легкого літнього обіду чи вечері.

Рецепт зеленого гаспачо

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Томати надрізаємо з одного боку і видаляємо плодоніжку, бланшуємо в окропі 25 секунд. Одразу кладемо у холодну воду з льодом, а як охолоне знімаємо шкірку.
  • Перець жовтий або зелений очищаємо від шкірки простою "економкою". Листя шпинату, без стебел промиваємо водою.
  • Нарізаємо огірок зі шкіркою.
  • Часник конфі – це або печений в духовці у фользі 40 хвилин, або томлений в олії (90 грамів 40 хвилин).
  • Усі овочі перекладаємо у чашу блендера, додаємо листя шпинату, оливкову олію та все дуже добре подрібнюємо в однорідну масу. Додаємо сіль, лимонний сік та доводимо до смаку.


Зелений гаспачо / Фото Foobie

  • Потім проціджуємо все через сито, щоб залишилась тільки ніжна частина супу. Ставимо суп у холодильний, щоб він був холодний.
  • У тарілку нарізаємо дрібненько гарнір: спочатку редиску, огірок, можна навіть селеру стебло. Наливаємо суп, а зверху на гарнір кладемо половинку моцарели або бурати.
  • Якщо хочете трішки густішого супу, додайте до рецепта трішки мʼякоті хліба: грамів 30 – 40 і буде також дуже смачно.

Смачного!