Гірос по-домашньому може приготувати кожен. Це надзвичайно проста страва, хоч і складається із великої кількості інгредієнтів.

Читайте також Апетитний курячий шашлик – хіт літнього сезону: як його приготувати з овочами

Найчастіше для гірос використовують саме куряче м’ясо. Воно більш ніжне і відмінно поєднується з відомим соусом дзадзікі. Домашня піта, добре просочена часником, має неймовірний аромат і зробить страву дуже смачною.

Рецепт гірос з куркою

  • Час: 1 година
  • Порції: 2

Приготування:

  • Для приготування піти всі інгредієнти потрібно змішати і замісити тісто, скачати його в кульку. Після цього викласти в посудину і трохи посипати борошном. На 30 хвилин залишити в холодильнику, аби тісто відпочило.
  • Огірок і часник натираємо на дрібній тертці. Додаємо оливкову олію і солимо. Зелень дрібно нарізаємо ножем. Всі інгредієнти добре перемішати разом із йогуртом і залишити в холодильнику на 15 – 20 хвилин.
  • Куряче філе нарізати невеликими скибками. Солимо і перчимо, далі обсмажуємо на оливковій олії до утворення золотистої скоринки.
  • Нарізаємо всі овочі для начинки довільними шматочками.
  • Дістаємо тісто з холодильника і розділяємо на дві частини. Кожну з них розкачуємо качалкою у вигляді невеликих тонких коржиків, які помістяться на сковороду.
  • Попередньо розігріваємо сковороду, додаємо оливкову олію. Смажимо коржі з обох боків до утворення коричневих цяток.
  • Вже готовий корж трохи змащуємо соусом і викладаємо листя салату. Зверху додаємо інгредієнти для начинки: курку, огірок, помідори, перець, картоплю. Загортаємо корж, всередину можна додати ще соусу.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати млинці з маковою начинкою за нашим рецептом.