Хот-дог – це класична американська їжа і зірка Дня Незалежності США. У власних домівках, зонах барбекю чи пляжах заведено підсмажувати сосиски на грилі й подавати їх із кетчупом, гірчицею, а також іншими додатками до смаку.

До теми Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати

Як виник легендарний хот-дог

Подавати подовгасту булочку з сосисками почали на узбережжі нью-йоркського півострова Коні-Айленд. Там досі зберігся напис "Оригінальний хот-дог Фельтмана з Коні-Айленда – 1867". Саме цей пан започаткував цілу імперію рогаликів з сосисками.

Фельтман переїхав до США 1856 року і привіз із собою пристрасть до сосисок. Пекар за освітою, він спочатку відкрив у Брукліні пекарню. Багато хто із відпочивальників запитував у підприємця, чи не має він гарячої їжі, крім молюсків. Тому він покликав майстра і той додав до візка жаровню для смаження сосисок і металеву коробку для підігріву булочок.

Того літа, коли американська нація оговтувалася від Громадянської війни, Фельтман продав майже 4 тисячі гарячих сосисок, які він клав у свої фірмові довгі булочки. Вартувала страва п'ять центів. Продажі були настільки великими, що на кінець століття скромний візок розрісся до цілої імперії, а згодом до культової страви по цілому світі.

Рецепт хот-дога

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 5

Як це смачно / Фото unsplash

Приготування:

  • Розріжте булочки з хот-догами навпіл, але до кінця.
  • Відкрийте кожен рогалик, щоб можна було покласти начинку. Найважливішим інгредієнтом будь-якого хот-дога є довга сосиска.
  • Їх варто злегка підігріти в окропі або обсмажити на сухій сковороді на слабкому вогні або на грилі.
  • Салат ромен руками порвіть, а цибулю, огірки та помідори тонко наріжте.
  • У рогалик покладіть сосиску, а з боків скибочки маринованих огірків і кружечки помідорів та цибулю.
  • Домашні хот-доги перед подачею полийте кетчупом, гірчицею і майонезом.