Бріош – пухке дріжджове тісто, з якого готують майже всю здобу у французькій кухні. Особливістю бріош є її повітряна структура, особливий метод замішування та "росту" тіста.
Читайте також Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи
У багатьох французьких ресторанах булки бріош подають як комплімент від закладу з ароматним вершковим маслом. Цю практику перейняли й деякі українські ресторани. Серед них і заклади Володимира Ярославського, українського шеф-кухаря та кулінарного експерта шоу "Мастер Шеф".
Кухар вирішив поділитися з читачами перевіреним рецептом булки бріош, яка ідеально підійде до бургерів чи хот-догів.
Рецепт ідеальної булки бріош
Приготування:
- До теплого молока додаємо 15 грамів цукру та 70 грамів борошна, сухі дріжджі. Замішуємо вінчиком тісто й накриваємо рушником. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.
- Додаємо яйця, залишок борошна та замішуємо тісто на середній швидкості комбайна 1 – 2 хвилини. Далі на найменшій швидкості 7 хвилин. Коли тісто стане гладеньким, додаємо холодні кубики вершкового масла та вимішуємо його до розчинення.
- Залишаємо його під рушником підійти.
- Розділяємо тісто по 100 грамів та формуємо булки.
- Залишаємо підійти в теплому місці приблизно в 3,5 раза. Для цього краще підійде духовка та маленький сотейник з окропом, щоб було не гаряче та волого.
- Змащуємо яйцем та випікаємо в режимі верх, низ конвекція:
– Хот-дог у формі 27/19 см (влізло 6 штук) 15 хвилин при температурі 185 градусів;
– Круглі для бургера по 12 – 14 хвилин при температурі 190 градусів.
- ️На низ духовки добре ставити сковорідку чи сотейник з водою.
Смачного!