27 червня,
18:25
Ви більше не захочете хліба: як приготувати смачну заміну до сніданку
Джерело:
Смачні домашні рецептиФокачча – смачна альтернативна звичайному дріжджовому хлібу. Це не просто смачна італійська здоба, це кулінарний шедевр нашвидкуруч.
В Італії надзвичайно популярна фокачча – пухкий корж з дріжджового тіста з різноманітними начинками: помідорами, ароматними травами та оливковою олією.
Читайте також Як по-особливому приготувати котлети: рецепти, які сподобаються усій родині
Її подають до гучних застіль, або до обіду чи вечері. Надзвичайно смачний італійський хліб підкорив вже не одного туриста.
Рецепт італійської фокаччі
- Час: 2 години
- Порції: 4 – 6
– 600 грамів борошна
– 10 грамів сухих дріжжів
– 10 грамів солі
– 10 грамів цукру
– 20 грамів оливкової олії
– 450 грамів теплої (близько 40 градусів) води.
Для начинки:
– оливки;
– помідори чері;
– базилік чи розмарин;
– часник;
– оливкова олія;
– сіль;
– сир.
Приготування:
- ️Для тіста просіюємо борошно, додаємо решту сухих інгредієнтів, перемішуємо, додаємо оливкову олію і теплу воду, столовою ложкою замішуємо тісто.
- Накриваємо харчовою плівкою і відкладаємо на 1 годину.
- ️Форму змащуємо оливковою олією, викладаємо тісто, злегка розподіляємо за формою, змащуємо тісто оливковою олією, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин.
- ️Руки змащуємо олією і пальчиками робимо характерний для фокаччі рельєф, знову накриваємо плівкою і ще раз залишаємо на 10 хвилин.
- ️Рандомно розподіляємо по тісту начинку, бажано засунути все поглибше, щоб не підгоріло.
- ️Випікаємо в духовці попередньо розігрітій до 240 градусів на нижньому рівні – режим верх низ, близько 25 хвилин, до золотистої скоринки зверху.
- ️Готовій фокаччі даємо повністю охолонути.
Смачного!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати вівсянку тирамісу, яка точно здивує кожного за сніданком.