Капуста кім чі – популярна закуска азійської кухні. Її подають як окрему страву, або додатково, як гарнір. На смак це гостра, пряна ферментована капуста, з великою кількістю спецій та маринадів.

Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю

Нехай вас не лякає велика кількість інгредієнтів до страви, результат приємно здивує. Радимо також спробувати подати кім чі до традиційного домашнього бургера, замінивши ним смажену картоплю фрі.

Рецепт кім чі

  • Час: 3 доби
  • Порції: 6

Приготування:

  • Капусту нарізаємо смужками, посипаємо сіллю та перемішуємо. Відправляємо під прес, доки вона не пустить сік – орієнтовно на 2 години.
  • Далі промиваємо капусту водою три рази. Часник, цибулю ріпчасту, яблуко та імбир перебиваємо в блендері в кашу. В холодну воду додаємо рисове борошно та доводимо до кипіння, вийде густий соус (можна просто розварити 60 грамів рису та перебити в соус з водою).
  • Поєднуємо рисовий соус, кашу, чілі перець, соєвий соус та нарізану зелену цибулю. Перемішуємо з капустою, перекладаємо в посуд, який можна накрити кришкою без доступу повітря.
  • Залишаємо на дві доби при кімнатній температурі, потім на одну добу в холодильник.

Капуста готова. Смачного!