Зазвичай, ми звикли робити котлети м’ясного фаршу, втім рибна котлета є не менш смачнішою. Котлети з коропа виходять дуже соковитими та ніжними.

Читайте також Я знав, яким татом не потрібно бути, – шеф Ектор відкрив завісу особистого у День батька

Один з 25 кращих шеф-кухарів України за версією Фокус-лістингу 2011 року Володимир Ярославський любить тішити своїх підписників цікавими стравами. Цього разу шеф-кухар поділився рецептом котлет з коропа та опублікував коротке відео-інструкцію.

Рецепт котлет з коропа

Приготування:

  1. Цілого коропа розробіть на чисте філе без шкірки. Володимир Ярославський радить реберні кістки посмажити, оскільки – це дуже смачно. Усі інші частини – можна використати на бульйон і потім з нього зварити соус.
  2. Після того, як ви дізнаєтеся вагу готового філе, розрахуйте скільки необхідно інших продуктів.
  3. Кухар взяв сирої цибулі у 2 рази більше ніж потрібно, порізав великим кубиком та посмажив на середньому вогні на рослинній олії (можна за бажанням і на вершковому маслі) так щоб цибуля уся стала прозора, ароматна, але не почала карамелізуватися.
  4. Зі вчорашнього хліба треба зрізати скоринку, а м’якіть порізати на шматочки та залити молоком. Туди ж кухар додав охолоджену, підсмажену цибулю.
  5. Володимир Ярославський пропустив філе через м’ясорубку один раз, додав хліб та цибулю та пропустив через дрібну решітку ще два рази.
  6. Далі у фарш треба додати яйце, сіль і перець у такій пропорції: перець приблизно 0.5 грамів, а сіль 9 грамів на 1 кілограм сирого фаршу.
  7. Добре "вибити" фарш і поставити охолонути на 2-4 години у холодильник.
  8. З холодного фаршу можна починати формувати котлети. Ярославський обсмажив їх з двох сторін та довів до готовності у духовці. Але це також можна зробити й на пательні, досмаживши ще раз з двох сторін, тільки вже під кришкою і на меншому вогні.

Шеф-кухар радить подавати котлети з коропа з пюре та солоними огірками. Також цей фарш можна використовувати і як основу до фрикадельок.

Смачного!