Апетитне куряче філе – це завжди хороший вибір. Варто мати під рукою добірку хороших рецептів, які додадуть яскравих акцентів у будь-який день.
Читайте Альтернатива мангала: як вдома приготувати курячий шашлик, щоб усім посмакувало
Рецепт курячого філе у сухарях з пармезаном
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Соковито та апетитно / Фото kwestia smaku
Приготування:
- Розігрійте духовку до 220 градусів.
- Куряче філе розділіть на 2 частини. Розріжте кожне філе горизонтально на 2 більш тонкі філе та потовчіть товкачем у найтовстішій частині до однакової товщини.
- Приправте сіллю, перцем і змастіть розтопленим вершковим маслом, змішаним з оливковою олією.
- Потім покрийте сумішшю панірувальних сухарів і тертого сиру пармезан.
- Викладіть на деко, змащене оливковою олією.
- Поставте в духовку і запікайте 15 хвилин.
- Помідори ошпарте, зніміть шкірку, наріжте кубиками, злийте зайвий сік, змішайте з дрібно нарізаною червоною цибулею.
- Перемкніть духовку на функцію гриль (якщо ця функція недоступна, підніміть температуру до 240 градусів), викладіть на філе томатну сальсу і тертий сир і поставте в духовку.
- Запікайте ще 5 хвилин.
- Посипте свіжою зеленню.
Рецепт запеченого курячого філе
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 2
Неймовірний смак / Фото kwestia smaku
Приготування:
- Філе розділіть на 2 частини, посоліть і поперчіть, намажте тертим часником, паприкою, орегано, оливковою олією і соєвим соусом.
- Покладіть у форму для запікання, посипте нарізаною цибулею, скибочками грибів і пластівцями вершкового масла.
- Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку (верх і низ). Випікайте без кришки 30 хвилин.
- Посипте тертим сиром і запікайте ще 5 хвилин.
Рецепт курячого філе в грибному соусі
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Це чудовий смак / Фото fajne gotowanie
Приготування:
- Наріжте курку невеликими скибочками і натріть сіллю і перцем.
- У сковороді розігрійте олію і обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю.
- Повільно додайте шматочки м’яса в сковороду. Смажте їх 3 – 4 хвилини.
- М'ясо залийте бульйоном і додайте нарізані гриби. Тушкуйте все 20 хвилин.
- Акуратно влийте вершки в соус і перемішайте. Доведіть до кипіння.
- Приправте мускатним горіхом і подрібненою петрушкою.